Συνολικές προβολές σελίδας

Παρασκευή 1 Μαΐου 2015

123 Αμερικανοί στρατιωτικοί εκπαιδευτές και οπλισμός έφτασαν στην Τουρκία


Οι ΗΠΑ όπως είχαν προαναγγείλει , για από κοινού στρατιωτική εκπαίδευση των δήθεν ''μετριοπαθών της συριακής αντιπολίτευσης'' με την Τουρκία, τήρησαν τα συμφωνηθέντα. Χθές αφίχθησαν στην Τουρκία 123 Αμερικανοί πολεμικοί εκπαιδευτές για την στρατιωτική κατάρτιση των επιννοηθέντων από τη Δύση, μετριοπαθών μισθοφόρων τζιχαντιστών. Συγχρόνως μαζί με τους εκπαιδευτές της αιματοχυσίες, έφτασε και ο απαραίτητος εξοπλισμός με τα όπλα που είχαν συμφωνηθεί στα πλαίσια του προγράμματος. Η εφημερίδα Hurriyet αναφέρει ότι τα όπλα έφτασαν στην Αεροπορική Βάση του İncirlik .
Οι μισθοφόροι που επιλέχθησαν από λίστες με βιογραφικά, θα εκπαιδευτούν στην στρατιωτική βάση του Hirfanlı στο Kırşehir και μετά την επιτυχή τους εκπαίδευση, θα μεταφερθούν στη νότια Hatay, όπου θα τους εξοπλίσουν εκεί. Παράλληλα θα λάβουν και άλλη επί τόπου εκπαίδευση για τη χρήση αυτών των όπλων, συμπεριλαμβανομένων των αντιαρματικών, πυροβόλων, πριν ταξιδέψουν στη Συρία για να πολεμήσουν δήθεν την ISIS ! Οι 83 από τους Αμερικανούς έχουν αναπτυχθεί στην αεροπορικής βάσης του Ιντσιρλίκ , ενώ 40 βρίσκονται ήδη στο Κιρσεχίρ. Το'' πρόγραμμα'', που εγκρίθηκε από την Άγκυρα και Ουάσινγκτον το Φεβρουάριο, καθυστέρησε για μήνες λόγω διαφωνιών μεταξύ της Τουρκίας και των ΗΠΑ σχετικά με την επιλογή των εκπαιδευόμενων φονιάδων.
Η Ουάσιγκτον δήθεν ανησυχούσε για εισρροή εξτρεμιστών στους εκπαιδευόμενους του προγράμματος, και προτίμησε να καθορίσει μια ευρεία ομάδα των μελών της ''αντιπολίτευσης''. Όσο για την Άγκυρα, συμφωνήθηκε να έχει το δικαίωμα αποκλεισμού κάποιων ενδιαφερομένων και να παρέχει ίσο αριθμό εκπαιδευτών που θα δρούν παράλληλα με την αμερικανούς στρατιωτικούς ομολόγους τους. Το τελικό ''Μνημόνιο Κατανόησης'' μεταξύ ΗΠΑ -Τουρκίας (Memorandum of Understanding /MoU) σφραγίσθηκε και συνυπογράφηκε από τον Πρεσβευτή των ΗΠΑ στην Άγκυρα John Bass και τον Τούρκο Υφυπουργό Εξωτερικών Feridun Sinirlioglu στις 19 Φεβρουαρίου. (alalam) dimpenews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *